X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Declarațiile lui Poroșenko au fost interpretate greșit

18 mar. 2015,, 14:00   Politică
10399 17

Слова Порошенко неверно трактовали
Foto: atn.ua

Declarațiile președintelui Ucrainei potrivit cărora Ucraina și România și-au coordonat acțiunile pentru a „contribui la dezghețarea conflictului transnistrean și a-i ajuta Moldovei independente să-și recapete intergritatea teritorială și să reintegreze regiunea transnistreană în Moldova se referă la eforturile privind impulsionarea procesului pașnic de reglementare și au fost interpretate greșit, consideră reprezentanții Guvernului RM. Această poziție este împărtășită și de misiunile diplomatice ale Ucrainei și Rusiei.

„Situația în procesul de reglementare a diferendului transnistrean nu s-a schimbat în nicin fel. Este evident că președintele Ucrainei s-a referit la dezghețarea procesului de reglementare de la Nistru, iar orice alte interpretări ale declarațiilor lui Poroșenko nu doar că nu corespund adevărului, dar și sînt incorecte”, a declarat pentru NOI.md o sursă din cadrul Guvernului RM, care a dorit să-și păstreze anonimitatea. Potrivit sursei citate, conducerea Moldovei se află în contact permanent cu toți participanții procesului de reglementare a diferendului transnistrean și situația este sub control.

„Temerile cu privire la reluarea confruntării armate la Nistru sînt total neîntemeiate”, a subliniat funcționarul. Potrivit sursei citate, persoanele oficiale se abțin să comenteze declarațiile de ieri ale lui Petro Poroșenko, deoarece „în condițiile de transparență și înțelegere reciprocă între toate părțile nu este cazul de tensionat situația”.

Al doilea secretar al Ambasadei Ucrainei în Moldova, Serghei Orlov, a refuzat să comenteze afirmațiile de ieri ale președintelui Poroșenko. „Poziția Ucrainei privind diferendul transnistrean rămîne neschimbată: Kievul se pronunță în continuare pentru reglementarea pașnică a conflictului dintre Chișinău și Tiraspol, în cadrul actualelor formate și în baza integrității teritoriale a Republicii Moldova”, a spus Serghei Orlov.

O poziție similară a fost expusă și de ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov. „Nu cred că Ucraina este interesată prin dezghețarea conflictului să-l aducă într-o fază fierbinte”, a declarat Lavrov în cadrul unei conferințe de presă la Moscova, comentînd declarațiile de ieri ale președintelui Ucrainei, notează „Rosbalt”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?