X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Doi bucătari-șefi din Moldova, în fața provocării gastronomice franceze (VIDEO)

18 mar. 2015,, 11:00   Societate
3065 0
Doi bucătari moldoveni vor participa la un eveniment gastronomic la nivel mondial
Foto: tv7.md
Doi moldoveni vor găti, împreună cu peste o mie de bucătari-șefi de pe cinci continente, dineuri gastronomice de bucătărie franceză în restaurantele în care activează.

La inițiativa cunoscutului bucătar-șef Alain Ducasse, pe 19 martie se organizează un eveniment gastronomic la nivel mondial pentru a celebra bucătăria franceză. După o selectare riguroasă la Paris, doi din cinci moldoveni au primit șansa de a participa la această aventură.

Victor Mitin și Alexei Poleakov vor fi cei care în seara zilei de mîine vor prezenta gurmanzilor moldoveni cîte un dineu din bucătăria franceză, care vor atinge sumele de 850 de lei și, respectiv, 1600 de lei. În meniurile acestora se vor regăsi bucate precum fuagra, piept de rață, tartar din piept de pui și alte preparate cu accent francez.

Potrivit ambasadorului Franței la Chișinău, Pascal Vagogne, dineul propus cu prilejul evenimentului intitulat „Gout de France” este „o ilustrare reală a ospățului gastronomic al francezilor, înscris în 2010 de UNESCO pe Lista patrimoniului cultural nematerial al omenirii”. „El permite reunirea în jurul unei mese bune și frumoase pentru a practica împreună arta bunei mîncări și a bunei băuturi și celebrarea momentelor importante din viața indivizilor și grupurilor”, a spus Pascal Vagogne.

Bucătarii-șefi din Moldova s-au arătat onorați să participe la acest eveniment, afirmînd că nu este nimic complicat pentru ei.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?