Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Lavrov: SUA și "nucleul agresiv al UE" minimizează festivitățile din 9 mai de la Moscova

17 mar. 2015,, 21:00   Externe
5525 8

Foto: finansistii.ro

Statele Unite ale Americii și "nucleul agresiv al U"' desfășoară acțiuni în vederea minimizării participării unor lideri europeni la festivitățile din 9 mai de la Moscova, prilejuite de victoria în Al Doilea Război Mondial, a declarat marți șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, informează agenția de presă Unian.

'În ceea ce privește participarea țărilor europene, asupra acesteia se răsfrâng acțiunile pe care le desfășoară în prezent americanii și nucleul agresiv al UE. Însă, în Europa sunt destui cei care înțeleg importanța viitoarelor festivități de la Moscova, nu doar pentru a păstra memoria celor care au apărat Europa și pacea, ci și pentru a asana atmosfera care se înregistrează în prezent pe continentul nostru, pentru a nu admite o nouă schismă astăzi', a spus Lavrov, în timpul reuniunii comitetului organizatoric.

Șeful diplomației ruse a precizat că la parada militară din 9 mai de la Moscova vor fi prezenți președintele Cehiei și Ciprului, premierii Slovaciei și Greciei, precum și lideri ai Islandei, Macedoniei, Muntenegrului, Serbiei, Norvegiei și Bosniei-Herțegovina.

'O importanță deosebită pentru zădărnicirea campaniei antirusești o are acordul cancelarului german Angela Merkel de a veni la Moscova (vizită planificată pentru 10 mai). Parametrii concreți ai participării sale la aceste festivități sunt în curs de precizare', a subliniat Lavrov.

Ministrul de externe al Rusiei a anunțat că invitații pentru festivitățile din 9 mai de la Moscova au fost trimise liderilor a 68 de țări, precum și ai ONU, UNESCO, Consiliului Europei și UE. 'Până în ziua de ieri (luni, 16 martie), participarea a fost confirmată de liderii a 26 de țări, precum și ai UNESCO și Consiliului Europei', a spus Serghei Lavrov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?