Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Box: Vladimir Kliciko - "Comunitatea europeană doarme"

17 mar. 2015,, 20:00   Externe
7907 7

Foto: agerpres.ro

Cunoscutul boxer ucrainean Vladimir Kliciko a acuzat comunitatea europeană de lipsă de inițiativă față de conflictul "tragic" cu care se confruntă Ucraina și a afirmat că va lupta pentru țara sa, în cazul în care va fi mobilizat.

"Comunitatea europeană doarme", iar "Putin face ceea ce vrea", consideră Kliciko, într-un interviu acordat cotidianului sportiv francez L'Equipe. Campionul mondial al greilor (versiunile WBA, WBO și IBF), neînvins de 11 ani, se pregătește în prezent să-și apere titlul unificat pe 25 aprilie, în fața americanului Bryan Jennings.

"Mi-e teamă pentru poporul meu, mi-e teamă pentru Europa", a spus Kliciko. "În box, noi avem un dicton: +trebuie să agresezi agresorul+. El (Vladimir Putin) nu se va opri aici, dacă nu îi vom impune limite", a adăugat pugilistul, care va împlini 39 de ani pe 25 martie.

Colosul ucrainean (1,98 m și 118 kg), al cărui frate mai mare, Vitali Kliciko, este primarul capitalei Ucrainei, Kiev, flutură chiar spectrul unui noi conflict mondial: "După ceea ce s-a petrecut în cel de-al Doilea Război Mondial, legile internaționale nu mai pot fi batjocorite fără pedeapsă. Ceea ce se petrece în acest moment poate declanșa al Treilea Război Mondial", a afirmat Vladimir Kliciko.

Criticând "războiul care nu are sens" între "două țări frățești", boxerul s-a declarat "foarte afectat și trist", denunțând pierderile umane și materiale provocate de conflictul care a lovit estul Ucrainei și care s-a soldat cu 6.000 de morți și peste un milion de refugiați, începând din aprilie 2014, potrivit Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului.

"Pentru moment, nu am fost chemat sub drapel, însă dacă voi mobilizat, legea îmi impune să răspund acestei convocări. Chiar dacă eu consider că aș fi mult mai util în calitate de personaj public, pentru a atrage atenția, decât să încalț bocancii pentru a merge pe front", a adăugat Kliciko.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?