Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

O noua tara se pregateste de intrarea in UE

17 mar. 2015,, 17:20   Externe
2920 0

Foto: ruvr.ru

Ministrii de Externe ai statelor membre UE au aprobat luni semnarea Acordului de asociere cu Bosnia-Hertegovina, potrivit unui comunicat al Consiliului Uniunii Europene.

"Consiliul UE saluta, in contextul concluziilor din 15 decembrie 2014, adoptarea angajamentului formal de catre Presedintia Bosniei-Hertegovina pe 29 ianuarie", precizeaza Consiliul UE.

"Salutand angajamentele asumate de Bosnia-Hertegovina si potrivit concluziilor din 15 decembrie 2014, Consiliul UE constata ca sînt intrunite conditiile necesare si continua procedura pentru intrarea in vigoare a Acordului de Stabilizare si Asociere cu Bosnia-Hertegovina", precizeaza comunicatul.

Decizia UE reprezinta primul pas facut in ultimii ani in relatia cu Bosnia-Hertegovina, care se confrunta cu stagnare economica si puternice clivaje politico-etnice, dupa razboiul civil incheiat in 1995.

Acordul de Stabilizare si Asociere intre Bosnia-Hertegovina si UE probabil va intra in vigoare peste cateva saptamani, iar negocierile in vederea posibilei aderari la Uniunea Europeana ar putea fi lansate oficial abia peste cativa ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?