X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Pomicultorii din Moldova vor studia experiența Turciei în cultivarea cireșelor

17 mar. 2015,, 14:30   Economie
4116 0
Садоводы Молдовы изучат опыт Турции по выращиванию черешни
Foto: fruktinfo.ru
Pomicultorii moldoveni vor studia experiența Turciei în cultivarea cireșelor, în cadrul unei vizite de studiu în această țară. Vizita va avea loc la sfîrșitul lunii mai curent, în cadrul proiectului „Competitivitatea agricolă şi dezvoltarea întreprinderilor” (ACED), finanţat de Guvernul SUA, informează NOI.md.

În cadrul acestei vizite de studiu vor fi abordate o serie de subiecte de interes vital pentru producătorii de cireșe autohtoni, principalele fiind schemele de plantare și tipurile de coroană, sistemele de cultură; particularitățile și procedeele de tăiere; caracteristica soiurilor și portaltoaielor; managementul solului și fertilizarea plantațiilor; protecția integrată a plantelor; irigarea și conservarea apei; practicile de recoltare și postrecoltare; practicile de ambalare și tipurile de ambalaj.

Participanții la această vizită vor fi selectați în baza unui concurs de formulare. Ei vor acoperi din cont propriu cheltuielile pentru cazarea la hotel, hrana pe durata vizitei (7 zile inclusiv zilele de călătorie). ACED va fi responsabil de organizarea vizitei de studiu și procurarea biletelor de avion, dar va oferi și suport informațional la solicitarea de viză.

Formularul și condițiile de participare pot fi descărcate de pe site-ul www.agroconect.md sau www.aced.md. Data limită este 10 aprilie 2015.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?