X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Programul PARE 1+1 a sistat recepționarea cererilor de finanțare

17 mar. 2015,, 14:00   Business
3336 0
Программа PARE 1+1 прекратила прием заявок на финансирование
Foto: totul.md
Programul PARE 1+1, orientat spre atragerea în economia Moldovei a mijloacelor muncitorilor migranți, a suspendat din 16 martie recepționarea cererilor de finanțare a proiectelor noi, relatează NOI.md.

După cum se menționează în comunicatul Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), această decizie a fost adoptată ținînd cont de faptul că, la situația din 13 martie 2015, au fost depuse 200 de cereri în valoare totală de 40 de milioane de lei, pe cînd proiectul Legii Bugetului de Stat pe anul 2015 prevede alocarea a doar 30 de milioane de lei pentru finanțarea proiectelor investiționale în cadrul Programului PARE 1+1.

Potrivit ODIMM, reluarea recepționării cererilor va depinde de posibilitățile financiare ale Programului.

Programul PARE 1+1 este destinat muncitorilor migranți și/sau rudelor de gradul I ale acestora, care doresc să investească și/sau inițieze propria afacere. În cadrul PARE 1+1 fiecare leu investit de muncitorii migrați va fi suplinit cu un leu din partea statului din contul programului menționat. Valoarea maximă a finanțării constituie 200 de mii de lei. Muncitorii migranți din Moldova și rudele lor vor beneficia de asemenea de consultații și informații despre oportunitățile de dezvoltare a businessului, despre proiectele realizate în țară, sursele de finanțare, aspectele legislative ale activității de antreprenoriat etc. În afară de aceasta, participanții sînt instruiți în chestiunile ce țin de înregistrare întreprinderii, management, marketing, evidența contabilă, planificarea afacerii etc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?