X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Secretarul general al NATO va efectua o vizită în Moldova

16 mar. 2015,, 17:32   Politică
3235 5

Secretarul general al NATO va efectua o vizită în Moldova
Foto: gov.md

Alianța Nord-Atlantică va acorda asistență Republicii Moldova în reformarea sectorului de securitate, apărare şi modernizarea Armatei Naţionale. Subiectul a fost abordat de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul unei întrevederi cu premierul Chiril Gaburici la Bruxelles, informează NOI.md.

Stoltenberg a acceptat invitația premierului de a efectua o vizită în Moldova. Acesta a salutat disponibilitatea autorităţilor moldoveneşti de a aprofunda relaţiile bilaterale şi a reiterat susţinerea Alianţei Nord-Atlantice pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova.

„Statele NATO au susţinut întotdeauna Republica Moldova în problematica Tratatului privind Forţele Armate Convenţionale din Europa, solicitînd retragerea forţelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova”, a specificat oficialul.

La rîndul său, premierul Gaburici a propus deschiderea unui Oficiu al NATO la Chişinău, care ar facilita dialogul politic şi cooperarea dintre Republica Moldova şi Alianţa Nord-Atlantica. Premierul a pledat pentru cooperarea cu statele membre şi partenere NATO în domeniul apărării cibernetice și gestionării situaţiilor excepţionale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?