X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Timofti i-a acordat lui Băsescu decoraţia militară supremă

16 mar. 2015,, 12:15   Politică
3221 4
Тимофти наградил Бэсеску высшей военной наградой
Foto: vedomosti.md
Preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti, l-a decorat pe fostul preşedinte al României Traian Băsescu cu decoraţia militară supremă a Republicii Moldova – Ordinul „Ştefan cel Mare”, informează agenţia "Infotag" cu referire la Serviciul de presă al Preşedinției, care a comunicat despre semnarea unui decret în acest sens.

Distincţia a fost conferită "ex-preşedintelui României Traian Băsescu comandant suprem al Forţelor Armate ale României" "în semn de profundă gratitudine pentru contribuţia sa deosebită la promovarea stabilităţii, securităţii şi democraţiei în regiune şi pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova în procesul de formare a cadrelor din domeniile apărării, securităţii şi asigurării ordinii publice".

Ordinul „Ştefan cel Mare” este decoraţia militară supremă a Moldovei şi, de regulă, se acordă pentru acte de eroism şi conducere iscusită a operaţiunilor militare, pentru bărbăţie deosebită în timpul menţinerii ordinii publice, apărării drepturilor şi libertăţilor omului. Pînă în prezent, nimeni dintre şefii statelor străine nu a fost distins cu asemenea decoraţie. Şefilor de stat li se conferă Ordinul Republicii sau Ordinul de Onoare. Fostul Preşedinte Traian Băsescu a fost deja decorat cu Ordinul Republicii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?