Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

„Salon de primăvară” – tablouri, sculpturi, lumea frumosului (FOTO)

13 mar. 2015,, 14:45   Societate
4073 0

Foto: noi.md

Ieri, în incinta Centrului Expozițional „Constantin Brâncuși” a fost vernisată expoziția „Salon de primăvară”, devenită deja tradițională. În cadrul acesteia au fost expuse lucrări semnate de 122 de artiști plastici.

„Și în anul acesta ne bucurăm de prezența artiștilor plastici tineri. Ei s-au încadrat foarte bine în această expoziție, fiind într-un număr mult mai mare decît în cadrul altor expoziții. Printre artiștii pe care publicul a reușit să-i îndrăgească sînt Petru Jereghi, Tudor Zbîrnea, Andrei Mudrea, Mihai Damian”, a spus vicepreședintele Uniunii Artiștilor Plastici, Dumitru Bolboceanu, intervievat de NOI.md.

La „Salonul de primăvară” predomină pictura în ulei, pînză, dar tehnicile în care au lucrat artiștii plastici sunt foarte diferite: acuarelă, pictura în acril. La fel, se întîlnesc sculpturi din ceramică, bronz, aluminiu, lemn, piatră.

„«Salonul de primăvară» întotdeauna reprezintă prospețime, o mare diversitate artistică. Datorită acestui salon, noi putem să ne facem o viziune integrală despre lumea artistică, lumea artei plastice a pictorilor din Moldova”, a specificat ambasadorul Ungariei la Chișinău, Matyas Szilagyi.

Această expoziție este organizată de Uniunea Artiștilor Plastici și va fi deschisă pentru vizitatori pînă pe data de 29 martie 2015.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?