Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Judecătorii din toată țara se reunesc mîine la Adunarea lor generală

12 mar. 2015,, 17:15   Societate
3434 0
Judecătorii din toată țara se reunesc mîine la Adunarea lor generală
Foto: ksmm.ucoz.ne
Mîine, cu începere de la ora 10.00, va avea loc Adunarea generală a judecătorilor, în cadrul căreia vor fi abordate mai multe probleme din sistemul judecătoresc.

În urma acestei reuniuni nu ne putem aștepta însă la adoptarea unor decizii majore în domeniul combaterii corupției, susține juristul Vlad Gribincea. Președintele Centrului pentru Resurse Juridice a precizat pentru NOI.md că scopul acestei reuniuni este de a face o totalizare a activității Consiliului Superior al Magistraturii, pe de o parte, și de crea o platformă pentru dezbaterea problemelor judecătorilor.

„Adunarea generală a judecătorilor este un forum în care se discută problemele magistraților, dar nu se iau decizii majore. Aceștia vor avea ocazia să adreseze întrebări și să obțină răspunsuri”, a spus Gribincea.

Potrivit agendei, președintele CSM, Victor Micu, urmează să prezinte raportul de activitate al instituției pentru anul 2014, dar și informații despre modul de organizare și funcționare a instanțelor judecătorești. Un alt raport privind unificarea practicii judiciare urmează a fi prezentat de președintele Curții Supreme, Mihai Poalelungi. La eveniment este așteptat și președintele Nicolae Timofti, care va susține un discurs în fața magistraților. La finalul ședinței, magistrații urmează să aprobe modificarea Regulamentului cu privire la funcționarea Adunării Generale a Judecătorilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?