Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

A fost editat primul catalog al întreprinderilor din Moldova cu capital german (VIDEO)

11 mar. 2015,, 15:15   Societate
4512 0

Foto: noi.md

„Sînt nespus de bucuros să salut ediția primului catalog al întreprinderilor cu capital german, austriac, elvețian și liechtensteinian, înregistrate în Moldova. Sînt convins că acesta va prezenta interes atît pentru investitorii existenți în economia Moldovei, cît și pentru cei potențiali, precum și pentru agenții economici locali care doresc să stabilească relațiile cu ei”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă reprezentantul permanent al Ambasadei RFG în Moldova, Thomas Weithöner, relatează NOI.md.

Organizația obștească „Colaborarea economică moldo-germană” (MDW) a prezentat primul catalog al întreprinderilor moldovenești cu capital german, editat cu suportul Ambasadei RFG, Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO).

La rîndul său, președintele MDW, Wolfgang Lerke, a reamintit că „Germania este nu numai țară lider după investiții în economia Moldovei, ci și unul dintre cei mai importanți parteneri a acesteia pe calea integrării europene”.

„Publicarea acestui catalog va contribui substanțial la promovarea imaginii Moldovei în calitate de partener economic de încredere, cu un mediu investițional favorabil pentru agenții economici străini nu numai din Germania, dar și din alte țări. De aceea, pentru voi este foarte important să susțineți întreprinderile cu capital german existente, pentru ca acestea nu numai să se extindă, ci și să atragă altele”, a specificat Lerke.

Trecînd în revistă munca depusă la elaborarea catalogului, secretarul de presă al MDW, Iuliana Solonaru a mărturisit jurnaliștilor că „majoritatea firmelor din cele 346 de companii cu capital german înregistrate în țara noastră, nu activează din diverse motive și doar 103 au fost de acord să fie înregistrate în catalog”.

„Totuși, este doar un început și sîntem convinși că în următoarea ediție numărul acestor companii se va majora”, a declarat Solonaru.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?