Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ucraina cere UE să trimită în Donbas o misiune de securitate şi apărare

11 mar. 2015,, 14:45   Externe
4226 1

Foto: obozrevatel.ua

Ucraina i-a cerut Uniunii Europene să trimită în Donbas, estul separatist al ţării, scena unui conflict armat între forţele guvernamentale şi insurgenţi proruşi - o misiune de securitate şi apărare care ar trebui să fie cea mai mare din istoria UE. O declaraţie în acest sens a fost făcută de ambasadorul Ucrainei la UE, Konstantin Eliseev, într-un interviu pentru site-ul Euractiv, citat de Ukrainskaia Pravda.

"Noi am solicitat înăsprirea sancţiunilor UE împotriva agresorului pentru că Rusia continuă să încalce prevederile acordului de la Minsk. Din păcate, nu există unitate în cadrul UE în ceea ce priveşte impunerea unor astfel de sancţiuni. De asemenea, am cerut în mod oficial Uniunii Europene să desfăşoare o misiune de securitate pe teritoriul Ucrainei, în Donbas, pentru a ajuta la punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk", a afirmat Eliseev.

În opinia sa, o misiune a UE are mai multe avantaje faţă de o misiune OSCE, ale cărei acţiuni sunt limitate.

"Din punctul nostru de vedere, ea ar trebui să fie cea mai ambiţioasă misiune de până acum, cea mai ambiţioasă misiune din secolul XXI, pentru că în acest secol avem un război nedeclarat de amploare. Iată de ce ar trebui luate măsuri de urgenţă, nu numai în ceea ce priveşte sancţiunile", a adăugat el.

Cea mai extinsă misiune de securitate a UE este desfăşurată în prezent în Bosnia şi Herţegovina, cu un efectiv maxim de 700 de oameni.

Comisia Europeană a declarat că deocamdată nu se pune problema trimiterii în Ucraina a unei misiuni de menţinere a păcii a UE, potrivit agenţiei de presă ucrainene citate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?