X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Preţul petrolului Brent continuă să scadă

11 mar. 2015,, 05:00   Externe
9197 2

Foto: newsru.com

Preţul petrolului Brent, de referinţă la bursa din Londra, a scăzut marţi la sub 57 de dolari pe baril, în condiţiile în care dolarul a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani faţă de euro, în timp ce piaţa ţiţeiului este marcată de supraofertă, relatează CNBC, conform Mediafax.

Aprecierea monedei americane afectează preţurile materiilor prime al căror preţ este calculat în dolari, acestea devenind mai scumpe pentru deţinătorii de alte valute. Cotaţia petrolului Brent este în declin cu 1,52 dolari, la 57,01 dolari pe baril, după ce în timpul tranzacţiilor a coborât până la 56,81 dolari pe baril. Preţul petrolului WTI destinat pieţei americane este în scădere cu 47 de cenţi, la 49,53 dolari pe baril.

Traderii şi analiştii consideră că există riscul ca preţurile petrolului să coboare în continuare, în special în cazul petrolului Brent, având în vedere că nu există niciun semn că producţia ar putea scădea. Pentru a echilibra piaţa este nevoie fie să creştem cererea fie să scădem producţia", a declarat Ole Hanse, analist la Saxo Bank. Cererea de petrol din China, al doilea mare consumator de petrol la nivel mondial, a scăzut în februarie, când a fost Anul Nou chinezesc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?