Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon: Fără piața rusă nu vom supraviețui

10 mar. 2015,, 12:30   Economie
6059 8

Foto: noi.md

Fără piața rusă pur și simplu nu vom supraviețui. Declarația aparține președintelui PSRM, Igor Dodon, și a fost făcută pe 10 martie la Comrat, în cadrul Conferinței internaționale „Perspectivele dezvoltării social-economice a UTA Găgăuzia”, informează NOI.md.

Igor Dodon a menționat că creșterea locurilor de muncă în țară este imposibilă fără majorarea exportului. Însă acum exportul în Est s-a redus catastrofal, iar în Vest volumul acestuia este nesemnificativ. Moldova are nevoie de piețe de desfacere. În context, Igor Dodon le-a propus deputaților ruși să anuleze taxa de import la vinurile și merele moldovenești.

„Au deschis parcă piața rusă pentru vinurile moldovenești, dar au lăsat taxa de import. S-a convenit să fie reluat exportul de mere, însă la fel, taxa a rămas și ea constituie circa 1000 de dolari pentru fiecare camion cu mere. Este o sumă foarte mare. Am abordat aceste probleme în cadrul vizitei în Rusia, sper că vom reuși să ajungem la o înțelegere privind anularea acestor taxe”, a menționat Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?