X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Filat: Alegerile locale ar putea fi organizate după 25 octombrie

9 mar. 2015,, 16:07   Politică
5852 6

Foto : noi.md

Liderul PLDM, Vlad Filat, susține că alegerile locale din acest an ar putea fi organizate mai tîrziu cu cîteva luni decît s-a vehiculat anterior. Astfel, deși normele legale permit organizarea scrutinului în perioada 7 iunie – 25 octombrie, spune Filat, acest interval ar putea fi depășit, dacă partidele parlamentare vor ajunge la un consens pe marginea reformei administrativ-teritoriale, informează NOI.md.

Potrivit politicianului, actuala formă de administrare teritorială este una absolut ineficientă, cauzînd pierderi financiare de circa 110 milioane de dolari anual.

„Avem o pierdere de circa 2% raportate la PIB. Este o sumă foarte mare, este vorba de o pierdere de 110 milioane de dolari anual. Asta înseamnă practic asistența din partea partenerilor externi de care are nevoie Moldova pentru suport bugetar, inclusiv pe proiecte de infrastructură. Dacă nu acționăm acum, în înfăptuim această reformă, înseamnă că pierdem încă patru ani de zile. Administrațiile locale sînt incapabile să dezvolte proiecte de infrastructură nu doar locale, dar intracomunitare și regionale”, a menționat Filat în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune.

Potrivit liderului PLDM, pentru promovarea reformei administrativ-teritoriale e nevoie ca partidele parlamentare să ajungă la un consens.

„Dacă va exista suficientă voință politică în Parlament pentru adoptarea și promovarea acestor reforme, atunci nu exclud că aceste alegeri vor fi amînate o perioadă mai îndelungată decît luna octombrie”, a spus Filat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?