Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Dansuri și muzică pe cinste de Ziua Internațională a Femeilor

7 mar. 2015,, 12:30   Societate
5454 0

Музыкой и танцами отметим Международный женский день
Foto: protv.md

Pe 8 martie, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeilor, în cadrul Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor 2015”, Palatul Național „Nicolae Sulac” și Sala cu Orgă organizează două concerte extraordinare.

Pe scena Palatului Național va avea loc concertul Ansamblului Național Academic de Dansuri Popular „Joc”, sub genericul „Cu drag de chipul tău, femeie”, cu începere de la ora 16.00.

Sala cu Orgă organizează un concert de divertisment cu participarea ESSe-Quitet din Rusia și Concertino-Band din Moldova, care va începe la ora 18.00.

ESSe-Quitet a fost fondat în 2007 de un grup de studenți de la Universitatea de Cultură și Artă, precum și de la Conservatorul „N. Rimski-Korsakov” din Sankt Petersburg. Diversitatea programelor, aranjamentele pline de originalitate și inspirația care lasă impresia sonoră a unei orchestre mari, artistismul muzicienilor – toate aceste calități i-au asigurat ansamblului succes la numeroasele concursuri, festivaluri și turnee artistice. În componență: Mihail Krîlov – acordeon, Kirill Evseev – balalaică, Daria Cernîh – bass-balalaică, Dmitri Gogolev – domră, Xenia Kvaciko – acordeon.

Trupa Concertino-Band a fost fondată în 2003. Din 2007 ansamblul de acordeoniști activează la Sala cu Orgă, reușind să susțină un șir de concerte în toată lumea. În august 2013, formația cîștigă prestigioasa competiție de acordeoniști din Canada – Cupa Mondială, devenind campion mondial la acordeon. În componență: Eugen Negruță, Vladimir Lega, Mihai Grosu, Sergiu Mîrzac, Cătălin Hioara, Serghei Paramonov, Dumitru Matei, Eugen Ursu, Dmitri Iurcik, Vitali Negruța.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?