Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Viceministru: Mizăm pe obținerea unor rezultate palpabile la Summitul de la Riga (VIDEO)

6 mar. 2015,, 12:52   Politică
3895 3

Foto : noi.md

Republica Moldova mizează pe o reconfirmare a aspirațiilor sale europene la Summitul Parteneriatului Estic de la Riga. Declarația a fost făcută de viceministrul Afacerilor Externe Iulian Groza în cadrul unei conferințe de presă susținute în comun cu reprezentanții țărilor Grupului Vîșegrad (Cehia, Polonia, Slovacia, Ungaria), notează NOI.md.

Potrivit lui Iulian Groza, atît UE, cît și Chișinăul trebuie să formuleze viziuni clare asupra perspectivei de integrare europeană a Republicii Moldova.

„Pentru noi contează ca acest summit să fie unul al rezultatelor. Summitul de la Riga va însemna în primul rînd contabilizarea primelor rezultate ale implementării Acordului de asociere și a primului an de aplicare a regimului fără vize. Ne dorim ca la acest summit să avem o reconfirmare a aspirațiilor europene ale Republicii Moldova, precum și oferirea unei viziuni cu privire la perspectiva europeană. Această relație a noastră cu UE nu este finalizată odată cu semnarea Acordului de asociere”, a menționat Groza.

De cealaltă parte, viceministrul de externe al Slovaciei Peter Burian susține că revizuirea politicii europene de vecinătate și, respectiv, oferirea unei perspective de integrare europeană, depinde într-o mare măsură de performanțele înregistrate de țările Parteneriatului Estic.

„Ne pregătim să reconfirmăm în cadrul Summitului principiului «mai mult pentru mai mult». Asta înseamnă că, dacă țara înregistrează progrese vizibile, trebuie să beneficieze de asistență financiară sporită, dar și de alte avantaje, care vor accelera ritmul implementării reformelor. Acest proces trebuie să fie rapid, concentrat. Sîntem siguri că performanțele înregistrate de țara voastră vor contribui la succesul Summitul de la Riga”, a menționat Peter Burian.

Menționăm că Summitul Parteneriatului Estic de la Riga se va desfășura în mai 2015.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?