Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Premieră în Moldova: First Lego League

6 mar. 2015,, 17:00   Societate
4255 0
Foto: semia.md
În premieră, cea mai importantă competiție în domeniul tehnologiei și roboticii, „First Lego League”(FFL), se va desfășura în Moldova pe data de 7 martie, în incinta Centrului pentru Copii și Tineret „Artico”.

Competiția este dedicată copiilor și adolescenților cu vîrsta cuprinsă între 9 și 16 ani. Participanții vor proiecta, construi, programa și testa un robot autonom, vor aplica concepte din matematică și știință, vor elabora soluții inovative pentru soluționarea unor probleme reale, vor lucra în echipe și vor dezvolta aptitudini importante pentru carieră și viață.

Întrecerile FFL vor avea trei sesiuni jurizate: valorile fundamentale, proiectul, designul robotului și o probă tehnică – Robotul în misiune.

Competiția își propune să sporească interesul tinerilor pentru știință, tehnologii, inginerie și matematică și să-i motiveze să urmeze o carieră în aceste domenii. Astfel Moldova se va include în lista celor circa 100 de țări în care se desfășoară competițiile FFL, iar echipele noastre vor concura alături de alți 300 de mii de copii din întreaga lume.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?