COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 931 474   INFECTAȚI 362 433(+107)   TRATAȚI 346 629      DECESE 9069(+15)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3012

Premieră în Moldova: First Lego League

6 mar. 2015,, 17:00   Societate
3873 0
Foto: semia.md
În premieră, cea mai importantă competiție în domeniul tehnologiei și roboticii, „First Lego League”(FFL), se va desfășura în Moldova pe data de 7 martie, în incinta Centrului pentru Copii și Tineret „Artico”.

Competiția este dedicată copiilor și adolescenților cu vîrsta cuprinsă între 9 și 16 ani. Participanții vor proiecta, construi, programa și testa un robot autonom, vor aplica concepte din matematică și știință, vor elabora soluții inovative pentru soluționarea unor probleme reale, vor lucra în echipe și vor dezvolta aptitudini importante pentru carieră și viață.

Întrecerile FFL vor avea trei sesiuni jurizate: valorile fundamentale, proiectul, designul robotului și o probă tehnică – Robotul în misiune.

Competiția își propune să sporească interesul tinerilor pentru știință, tehnologii, inginerie și matematică și să-i motiveze să urmeze o carieră în aceste domenii. Astfel Moldova se va include în lista celor circa 100 de țări în care se desfășoară competițiile FFL, iar echipele noastre vor concura alături de alți 300 de mii de copii din întreaga lume.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X