COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6792
Coronavirus stiri: 7612

Filat: Federația Rusă se implică direct în alegerile din Găgăuzia

5 mar. 2015,, 14:49   Politică
7226 18

Foto : noi.md

"Instituțiile statului trebuie să constate abaterile grave admise de Federația Rusă, prin implicarea în afacerile interne ale Republici Moldova". Declarația aparține liderul PLDM, Vlad Filat, și a fost făcută astăzi în plenul Parlamentului. Politicianul s-a referit în discursul său la campania electorală pentru alegerea bașacanului , informează NOI.md.

„Noi avem relații strategice cu Federația Rusă pe dimensiunea economică, umanitară, însă, totodată, ca și stat independent, trebuie să ne asigurăm că în Moldova legile țării și interesul național să fie respectate, să nu admitem interesul străin și implicarea directă a intereselor străine în treburile interne. Este absolut necesar ca instituțiile statului să constate aceste abateri grave privind implicarea directă din partea Federației Ruse în treburile interne, în mod special prin participarea în procesul electoral din autonomia găgăuză”, a declarat Vlad Filat.

Liderul PLDM a precizat că mesajul său nu trebuie privit ca unul îndreptat împotriva Federației Ruse, ci ca un îndemn de respectare a legislației naționale. Politicianul a solicitat Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene să ia act de situația creată și să ceară Federației Ruse să nu se implice în treburile interne ale țării.

„MAEIE trebuie să dea o calificare acestei situații – finanțarea directă și indirectă a campaniei, promovarea unui candidat la funcția de bașcan, uitînd că Găgăuzia este o parte componentă a teritoriului Republicii Moldova, candidat prezentat alegătorului ca și candidatul de la Moscova”, a adăugat Filat.

Liberal-democratul a îndemnat clasa politică de la Chișinău să dea dovadă unitate, indiferent de viziunile politice, în vederea respectării interesului național al țării.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽