X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Proprietarii televiziunilor, obligați să-și dezvăluie identitatea

5 mar. 2015,, 12:12   Societate
3048 0

Foto : golden-news.com

Patronii posturilor de televiziune și radio private vor fi obligați să-și dezvăluie identitatea și să publice date despre sursele de finanțare. Prevederile se conțin în proiectul de lege privind transparenţa proprietăţii mass-media, care a fost votat astăzi în cea de-a două lectură în Parlament, informează NOI.md.

Totodată, instituțiile mass-media vor obligate să destăinuie numele beneficiarului care stă în spatele instituţiei, inclusiv cota de participare la capitalul social. Legea mai stipulează că urmează a fi prezentate informații cu privire la denumirea şi sediul administraţiei, precum şi numele producătorilor de programe.

„Acest proiect a fost elaborat împreună cu societatea civilă și Centrul pentru Jurnalism Independent. Trebuie să cunoaștem cine este beneficiarul final al instituțiilor media din sfera audiovizualului. Proiectul propus vine să ofere oamenilor informația cu privire la beneficiarul final al companiei mass-media, nu contează ce tip de persoană juridică este”, a menționat deputatul PLDM, Chiril Lucinschi.

Propunerea deputatei liberale Corina Fusu privind interzicerea înregistrării instituţiilor media în zonele off-shore a fost respinsă de majoritatea parlamentară.

Proiectul de lege privind transparenţa proprietăţii mass-media va intra în vigoare în șase luni de la data publicării în Monitorul Oficial.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?