Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Liga Tineretului Rus a făcut ordine la mormintele participanților la Marele Război pentru Apărarea Patriei (FOTO)

5 mar. 2015,, 11:00   Societate
3820 0
Foto: noi.md
Activiștii chișinăuieni ai Ligii Tineretului Rus au făcut curățenie la mormintele participanților la Marele Război pentru Apărarea Patriei de la Cimitirul Central de pe strada Armenească din Chișinău.

Activiștii Ligii vizitează Cimitirul de cîteva ori pe an pentru a menține ordinea la mormintele ostașilor-eliberatori care acum 70 de ani au salvat lumea de ocupația fascistă. După cum a menționat activistul organizației Andrei Juruc, tineretul își amintește de eroii săi și se mîndrește de istoria sa. „Acești oameni cu prețul vieții lor au luptat pentru ca noi astăzi să trăim în pace. Este de datoria noastră să ne amintim de această faptă eroică, să avem grijă de veteranii care mai sînt în viață și să nu-i dăm uitării pe cei care nu sînt cu noi”, a menționat activistul.

Tinerii au depus flori la mormintele participanților la Marele Război pentru Apărarea Patriei, precum și la monumentul Eroului Uniunii Sovietice și locuitorului de onoare al Chișinăului Alexei Belski, sub comanda căruia, în 1944 a fost eliberată capitala Moldovei. Activiștii au menționat că prin această acțiune Liga Tineretului Rus deschide calendarul manifestațiilor consacrate Marei Victorii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?