X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

BNM va majora pentru bănci mărimea creditelor fără gaj

4 mar. 2015,, 13:30   Economie
5503 0
Национальный банк увеличивает банкам размер беззалоговых кредитов
Foto: pfj.ru
Banca Naţională a Moldovei (BNM) în zilele următoare va majora pentru bănci suma creditelor pe care le pot acorda fără gaj.

Surse din cadrul BNM au relatat agenției "Infotag" că este vorba despre faptul că regulatorul va permite băncilor să majoreze suma creditului pentru persoana fizică, fără a solicita gaj de la 30 de mii de lei pînă la 100 de mii de lei, iar pentru agenţii economici – de la 100 de mii de lei la 250 de mii de lei.

Interlocutorul agenţiei a atras atenţia la faptul că dintr-o parte majorarea sumelor de creditare fără gaj sporeşte accesul la resursele de creditare ale băncilor pentru potenţialii beneficiari, iar din alta – nu solicită băncilor prevederea unor resurse suplimentare pe această categorie de credite în fondul de riscuri.

"Asemenea abordare ar trebui să aibă un efect pozitiv asupra dobînzilor cu care băncile vor acorda credite", a menţionat interlocutorul agenţiei.

Reprezentantul băncii a relatat că regulatorul mai planifică să modifice procedura de evaluare a activelor bancare, făcînd-o mai "blîndă", ceea ce, de asemenea, ar trebui să aibă un impact pozitiv asupra creditării sectorului real al economiei.

"Sperăm că băncile, datorită noii proceduri, vor elibera trei-şapte miliarde de lei, pe care le vor putea folosi pentru creditare intensivă, luînd în calcul campania lucrărilor agricole de primăvară", a conchis reprezentantul băncii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?