Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Fructele moldovenești – exponatele principale prezentate de Moldova la EXPO Milano 2015

3 mar. 2015,, 16:30   Economie
4290 1

Foto: moldnews.md

Fructele moldovenești vor constitui un element de bază în prezentarea Republicii Moldova la Expoziția Mondială EXPO 2015, care se va desfășura la Milano, Italia, între 1 mai și 31 octombrie, sub genericul „Hrană pentru Planetă. Energie pentru Viață”, informează NOI.md.

În premieră, Republica Moldova va participa la cea mai importantă expoziție mondială cu pavilion propriu, organizat în două nivele. Primul va funcționa pentru publicul larg, iar la cel de-al doilea va servi drept spațiu pentru prezentări și întîlniri ale reprezentaților businessului moldovenesc cu actualii și potențialii parteneri străini.

Producătorilor de fructe, nuci și miere le-a fost dedicată o bună parte din agenda de evenimente pentru business a Pavilionului Republicii Moldova la Expo 2015. Fiecare vizitator al pavilionului țării noastre va putea să guste din fructele proaspete și uscate, crescute în Moldova, mierea și nucile organice care corespund standardelor europene. În același context, vor fi organizate și prezentări de produs pentru rețelele de supermarketuri și angrosiștii din Europa. Pentru a motiva explorarea de piețe noi de export, în cadrul EXPO 2015 va fi organizat un schimb de experiență pentru producătorii de fructe din Moldova, cu participarea liderilor-exportatori de fructe proaspete din Polonia. Companiile moldovenești vor avea astfel posibilitatea să ia cunoștință de instrumentele, etapele, posibilitățile, dar și riscurile lansării pe piața europeană.

EXPO 2015 va oferi oportunități unice companiilor moldovenești interesate de parteneriate internaționale și extinderea posibilităților de export. Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), în calitate de administrator al proiectului de participare a Republicii Moldova la EXPO 2015, a pregătit un program complex pentru businessul autohton. Potențialul comercial și investițional al Republicii Moldova va fi prezentat vizitatorilor EXPO 2015 în cadrul mai multor evenimente, care vor promova sectoarele prioritare ale economiei naționale – vinificația, industria textilă, producerea fructelor, turismul ș.a.

„EXPO” este una dintre cele mai importante expoziții mondiale generice. Din momentul instituirii, în 1851, evenimentele ”EXPO” au devenit simbol al industrializării și constituie o platformă deschisă pentru demonstrarea progreselor tehnice și tehnologice. În cadrul expozițiilor mondiale, statele promovează idei și tehnologii care schimbă lumea. La EXPO 2015 vor lua parte 130 de țări și numeroase organizații internaționale. Numărul vizitatorilor va depăși cifra de 20 milioane, iar suprafața totală a expoziției va constitui 1,1 milioane de kilometri pătrați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?