Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

5 dolari pentru intrarea în Transnistria a automobilelor înregistrate în România

2 mar. 2015,, 13:15   Economie
5711 2
Владельцы автомобилей, зарегистрированных в Румынии, должны платить $5 за въезд в Приднестровье
Foto: moldovenii.md
În Transnistria a intrat în vigoare prima etapă a asigurării obligatorii de răspundere civilă a proprietarilor de automobile înregistrate în alte state decît RMN. Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la site-ul Comitetului Vamal al autoproclamatei RMN, din 1 martie prevederea este valabilă în privinţa proprietarilor de automobile înregistrate în România.

Adjunctul directorului Comitetului, Boris Panko, a spus în cadrul unei briefing la Tiraspol că funcţia de emitere a poliţelor de asigurare şi colectare a primelor de asigurare la punctele de trecere a frontierei Transnistriei temporar a fost atribuită Comitetului Vamal.

Potrivit lui, în medie lunar sînt înregistrate circa 50 de automobile cu plăcuţe de înmatriculare româneşti, care intră pe teritoriul Transnistriei. Din 1 aprilie asigurarea auto va deveni obligatorie şi pentru automobilele din Moldova, iar din 1 iunie – pentru cele din Ucraina. În privinţa vehiculelor din alte state asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto va fi valabilă din 1 ianuarie 2016.

"Această măsură ne va permite să-i protejăm pe proprietarii auto transnistreni în caz de accident rutier sau alte incidente cu participarea vehiculelor de peste hotare. În prezent aceste rapoarte juridice nu sînt reglementate", a explicat el.

La începutul existenţei în Transnistria a sistemului de asigurare auto pentru automobilele străine, Comitetul Vamal va avea rolul de intermediar între proprietarii de automobile şi compania de asigurări. Deocamdată în calitate de asigurator a fost desemnată "întreprinderea mixtă creată la iniţiativa statului "Sisteme universale de asigurare".

Termenul minim de valabilitate a asigurării este de 15 zile, iar cel maxim – de 1 an. Costul poliţei de asigurare va varia în funcție de apartenență – unei persoane juridice sau fizice. De asemenea, va fi luată în calcul vîrsta automobilului, volumul motorului şi experienţa şoferului. Costul minim a poliţei pentru 15 zile este de 50,25 ruble (circa $5). Şoferii vor putea procura asigurarea în orice valută la intrarea în regiune.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?