X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

UNICEF se teme că sute de copii au fost răpiți de un grup armat în Sudanul de Sud

2 mar. 2015,, 01:00   Externe
4682 1

Foto: agerpres.ro

UNICEF se teme că "sute de copii" au fost răpiți la mijlocul lunii februarie în nord-estul Sudanului de Sud, considerând responsabilă pentru aceste răpiri o miliție proguvernamentală, se arată într-un comunicat al organizației, relatează duminică AFP. Săptămâna trecută, UNICEF a anunțat că 89 de adolescenți au fost răpiți în orașul Wau Shilluk, din statul petrolier Nilul Superior (nord-est). Fondul Națiunilor Unite pentru Copii a avertizat deja că această cifră este fără îndoială subestimată.

UNICEF "crede acum că probabil sute de copii au fost răpiți", se arată în comunicat. Sudanul de Sud se află din decembrie 2013 într-un război civil între forțele proguvernamentale regrupate în spatele președintelui Salva Kiir și forțele rebele conduse de fostul vicepreședinte Riek Machar.

De la început, ambele forțe au fost acuzate că înrolează copii cu forța. Atacul în cursul căruia copiii — însă și bărbați adulți — au fost răpiți a avut loc pe 15 și 16 februarie. După două săptămâni de investigații, UNICEF consideră că miliția șefului de război Johnson Olony, care controlează zona și a fost deja acuzat în trecut de Human Rights Watch că înrolează copii-soldați, este responsabilă pentru aceste răpiri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?