Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Simplificarea procedurii privind obținerea certificatului de naștere românesc

28 feb. 2015,, 12:00   Societate
21429 3

Foto: ria.ru

Ambasada României în RM informează că procedura de obținere a certificatului de naștere românesc s-a simplificat. Noua procedură permite depunerea actelor necesare obținerii certificatului de naștere românesc imediat după depunerea jurământului de credință față de România.

Această măsură vine în sprijinul cetățenilor care doresc redobândirea cetățeniei române prin scurtarea perioadei de timp pentru obținerea documentelor românești. Astfel, cetățenii care doresc depunerea documentelor pentru înscrierea actelor de stare civilă în aceeași zi cu data jurământului de credință față de România nu au nevoie de programarea prealabilăși sunt scutiți astfel de drum suplimentar la Secția Consulară.

Ambasada României informează de asemenea că cetățenii care doresc să își depună documentele necesare transcrierii actelor de stare civilă, la o dată ulterioară, trebuie să se programeze la ghiseele de informatii sau prin sistemul Call Center, la numărul de telefon 022 855 002, disponibil de luni până vineri, între orele 8.00 și 14.00.

Ambasada României în RM reamintește că actele necesare obținerii certificatului de naștere românesc pentru cetățenii nascuti pe teritoriul RM sunt: certificatul de naștere emis de autoritățile RM (original și copie legalizată), certificatul de căsătorie sau extrasul de căsătorie, certificatul de divorț sau de deces (în cazul persoanelor divorțate sau văduve, în copie simplă), buletinul de identitate valabil (în copie simplă) și certificatul de cetățenie română.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?