Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Concursul MOLD SEF 2015 și-a desemnat cîștigătorii

28 feb. 2015,, 15:00   Societate
4997 0

Foto Фото: pac.by

27 februarie, au fost desemnați învingătorii în cadrul Concursului Național de Știință și Inginerie ”MOLD SEF 2015”. 64 de tineri creativi, pasionați de științe și tehnologii au participat în cadrul concursului. 48 de proiecte au fost depuse în cele 3 categorii tematice: Știinţe, Ştiinţea plicate și Tehnologia informaţiei.

Deţinătorii Locului I la Concursul MOLD SEF 2015 sunt:

Categoria Ştiințe: Proiectul ”The study of Surface runoff phytotoxicity of municipality of Chisinau”, elaborat de către Emilian Nichiforov și Nikita Moiseenco, Liceul Teoretic ” Nicolae Milescu-Spătaru” din Chișinău, Coordonator: Liudmila Baranciuc.

Categoria Ştiințea plicate: Proiectul ”Tehnologia “Ferestrele viitorului”, elaborat de către Laurenţiu Calancea și Gleb Vizitiv, Liceul Teoretic ”Orizont”, Coordonator: Igor Evtodiev.

Categoria Tehnologia informației: Proiectul ”Gesture Recognition System (GRS)”, elaborat de către Diana Marusic, Liceul Teoretic ”Ion Creangă” din Chișinău și Dumitru Savva, Liceul Teoretic ”Orizont”, Coordonator: Andrei Bragarenco.

În cadrul Ceremoniei de premiere, Ministerul Educației a acordat 30 de premii bănești. Premii speciale au fost oferite de către partenerii concursului – Intel, Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală, Microsoft și StarNet. Toți participanții – elevi și coordonatori de proiecte – au primit premii simbolice din partea Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală.

Două proiecte, desemnate de către un juriu compus din profesori universitari și oameni de știință, vor reprezenta țara în cadrul finalei internaționale Intel ISEF, organizată în mai 2015, în SUA. Astfel, RM participă pentru a treia oară la cea mai mare competiție școlară de proiecte științifice din lume.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?