X 

A fost inaugurată expoziția „Mărțișor”, ediția a XII-a la Muzeul de Etnografie și Istorie Naturală (VIDEO)

28 feb. 2015,, 15:30   Societate
8672 0
Foto: noi.md
Vineri, 27 martie, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din capitală, a fost inaugurat expoziția tradițională „Mărțișor”, ediția a XII-a.

În cadrul expoziției au fost etalate circa 7 mii de mărțișoare din colecția muzeului cît și lucările create recent de către meșterii populari din republică.

„La această expoziție sunt 20 de participanți, iar copii de la liceul din satul Săseni, Călărași, au venit cu un concert „Mărțișoare, mărțișoare”a declarat șefa secției de expoziții și activități culturale a muzeului, Valentina Onofreiescu.

Mărțișoarele expuse nu mai arată așa cum se confecționau ele la început, astăzi acestea au atît o formă diferită, cît și mărimea diferențiază. Se întîlnesc mărțisoare de pus în piep, de legat la mînă sau la gît sau mărțișoare decorative, care pot înfrumuseța încăperile. Tehnicile de confecționare sunt și ele de tot felul, începînd de la cele tradiționale croșetate, pînă la folosirea fibrelor vegetale.

Și-au prezentat lucrările personale la această expoziție Eugenia Moldovanu din or. Bălți, Maria Ciobanu, s. Catranîc, r-nul Fălești, Larisa Cojocaru din s. Săseni, r-nul Călărași, elevi și studenți de la instituțiile superioare de învățămînt, licee, colective de creație.0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?