Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Baza de date a clienților StarNet a fost SPARTĂ. Reacţia companiei

27 feb. 2015,, 14:20   Societate
6794 0
Foto: pontodicas.com
Reacţia StarNet privind atacul cibernetic asupra sistemului informațional: "Informația a fost sustrasă în mod fraudulos prin atac informatic organizat asupra sistemelor IT din companie. Atacatorii au folosit un virus care a permis sustragerea frauduloasă a informațiilor, astfel încât atacatorii au avut acces la datele sensibile ale companiei: nume și prenume clienți, ID buletin, telefon și adrese de e-mail.

Compania StarNet a adresat în modul stabilit cereri de investigație către toate autoritățile competente pentru cercetarea și găsirea responsabililor de acest atac. Vom depune toate eforturile pentru aducerea în instanță a autorilor acestui incident"

Pentru siguranța deplină StarNet se adresează clienților rugându-i să-și modifice parola de acces la Contul Personal StarNet și la adresa de e-mail.

Scurgere de informaţii fără precedent. Baza de date cu caracter personal ale clienților StarNet a ajuns pe Internet. Este vorba despre 53.000 de utitlizatori ai serviciilor de internet şi comunicaţii prestate de această companie, inclusiv câteva mii sunt persoane juridice.

În baza de date făcută publică pot fi găsite informaţii despre angajații companiei, contractele semnate cu clienții sau detalii despre partenerii StarNet.

De asemenea, în urma scurgerii de date, au ajuns în văzul tuturor datele din buletinelele de identitate, numele și prenumele clienţilor, precum și detalii din contractele semnate cu aceştia.

Mai mult, fișierele postate conțin și parolele de administrare a hostingurilor. Reprezentanții companiei au depus o sesizare la Procuratura Generală, care a iniţiat o cauză penală.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Maria Vieru, procurorii vor investiga şi modul în care compania protejează datele persoanele ale utilizatorilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?