Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sula: Pîinea în Moldova nu se va scumpi

26 feb. 2015,, 17:20   Economie
5174 1
Foto: direct-press.ru
„Nu există niciun motiv pentru îngrijorare și speculații pe marginea subiectului că pîinea în țară ar putea să se scumpească. Compania „Franzeluța” nu a anunțat că prețurile la pîine vor crește”, a declarat în cadrul primei sale conferințe de presă ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ion Sula, relatează NOI.md.

Solicitat de jurnaliști să spună dacă Moldova nu este amenințată de majorarea prețurilor la pîine în legătură cu devalorizarea valutei naționale, funcționarul a replicat că „nu există premise pentru acest lucru, iar conducerea Companiei „Franzeluța” niciodată nu a anunțat despre majorarea prețurilor la pîinea socială. Ea doar a suspendat fabricarea unui tip de pîine socială în legătură cu defectarea liniei de producere. Conducerea întreprinderii a anunțat că pînă la finele lunii aprilie curent această defecțiune tehnică va fi înlăturată, iar procesul de producere va fi reluat”.

Potrivit lui, prețul la pîine este format nu numai în baza prețului la făină și grîu.

„Da, s-au scumpit aditivii, folosiți la producerea pîinii, dar deocamdată nu se preconizează majorarea prețului la acest tip de produse. Ministerul intenționează să susțină consultări cu instituțiile de resort și reprezentanții companiilor producătoare pe acest subiect. Deocamdată nu există motive pentru panică, deoarece prețul la pîine nu se va schimba”, a rezumat Sula.

Totodată, ministrul a reamintit că „în anul 2014 recolta de grîu a constituit 1,2 milioane de tone. Pentru securitatea alimentară a țării sînt necesare 360-370 de mii de tone. Pînă în prezent țara a exportat circa 390 de mii de tone de grîne. Adică în republică există o rezervă suficientă de grîu și, în afară de aceasta, Moldova importă făină”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?