X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Reforma imigrației: Barack Obama cere să se facă presiuni asupra candidaților din 2016

26 feb. 2015,, 10:40   Externe
4032 0

Foto: sprotyv.info

Președintele SUA, Barack Obama, i-a vizat pe adversarii săi republicani și pe posibilii candidați la prezidențialele din 2016, miercuri, în Florida (sud-est), unde i-a îndemnat pe americani să le pretindă acestora sprijin pentru reforma sa în domeniul imigrației, transmite AFP.

Aflat la Miami pentru a-și apăra planul pentru imigrație care face obiectul unei bătălii dure în Congresul dominat de republicani, Barack Obama a făcut direct apel la numeroasa comunitate latino-americană din Florida, care susține masiv dorința sa de a regulariza circa 5 milioane de persoane fără acte de identitate.

"Pentru viitorii candidați la prezidențiale, atunci când vă vor cere votul, prima întrebare ar trebui să fie: ", a afirmat el.

Liderul de la Casa Albă a reamintit că, deși a ocolit Congresul la mijlocul lui noiembrie prezentând o serie de decrete, va avea nevoie ca parlamentul să adopte aceste legi pentru a deveni permanente.

Principala sa măsură era acordarea unui permis de muncă de trei ani oricărui imigrant ilegal care se află de peste cinci ani în Statele Unite și care are un copil american sau titular al statutului de rezident permanent.

"Trebuie să facem să treacă legea noastră. Trebuie menținută presiunea asupra Congresului. Presiunea trebuie să rămână asupra republicanilor care blochează o reformă justă a imigrației", a adăugat Barack Obama.

Republicanii se opun în majoritate acesteia, chiar dacă unele figuri marcante ale partidului, cum este fostul guvernator al Floridei Jeb Bush, și-au nuanțat poziția.

În urmă cu o săptămână, un judecător federal din Texas a anunțat suspendarea măsurilor adoptate prin decret de președintele Barack Obama pentru regularizarea situației a milioane de imigranți ilegali, care altfel ar risca să fie expulzați.

În replică, administrația de la Washington a înaintat recurs și a cerut să suspende blocarea temporară decretată de judecătorul federal Andrew Hanen ce împiedică punerea în aplicare a primei faze a măsurilor lui Obama.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?