X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Grup de lucru pentru examinarea problemelor funciare

25 feb. 2015,, 18:25   Societate
4552 1

Foto: nikaimobil.md

Viceprimarul de Chişinău, Nistor Grozavu, a dispus constituirea unui grup de lucru, care va examina problemele funciare din capitală, în special situaţiile privind terenurile din spaţiile verzi din oraş revendicate de anumiţi agenţi economici prin intermediul instanţelor de judecată.

Preşedinte al grupului de lucru a fost desemnat arhitectul-şef interimar al oraşului Chişinău, Ion Carpov. Din comisie mai fac parte reprezentanţi ai Direcţiei arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, ai Direcţiei asistenţă juridică, al Oficiului Cadastral Teritorial Chişinău, precum şi al Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi.

Grupul de lucru a fost format ca urmare a sesizării făcute de primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, pe marginea mai multor cazuri de preluare în proprietate a terenurilor publice, din spaţiile verzi, în temeiul unor hotărâri sau încheieri judecătoreşti. Primarul de Chişinău s-a referit la un teren din Parcul „Valea Trandafirilor”, intersecţie cu str. Melestiu, cu suprafaţa de 4,3 hectare, revendicat de SRL „Grand Rapid”, scuarul din str. Mihail Kogălniceanu, intersecţie cu str. Serghei Lazo, revendicat de SRL „Şel & Co” şi terenul de la intersecţia bd. Dacia cu str. Valea Crucii.

În termen de 3 zile, grupul de lucru va examina la faţa locului toate aceste terenuri, va concretiza relaţiile funciare pentru fiecare teren, cu întocmirea unui proces-verbal şi va informa primarul general despre situaţia constatată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?