Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Expert: Este o declarație stranie pentru președintele unui stat independent

25 feb. 2015,, 18:05   Politică
14152 13

Эксперт: Это странное заявление президента независимого государства
Foto: nbm.md

„De ce ar trebui să ne mire viziunile proromâne ale tinerilor, dacă chiar și cei care s-au născut în Moldova Sovietică și au obținut acolo studii gratuite excelente, au făcut carieră și au beneficiat de alte bunuri, la un moment dat „au conștientizat” că sînt mai români decît se cred înșiși românii?! Ei consideră că Republica Moldova nu este un stat, ci un apendice al țării vecine, și asta în condițiile în care ocupă funcții înalte în stat”, a declarat pentru NOI.md fostul președinte al Consiliului Coordonator al Audiovizualului, deputatul PCRM Corneliu Mihalache.

„I-am spus domnului Iohannis că îmi doresc să vină mai multe investiții în toate domeniile, inclusiv în cel audiovizual”, a declarat președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu omologul său roman Klaus Iohannis.

„Dacă s-ar fi interesat, actualul președinte ar fi aflat că posturile românești de televiziune PRO TV și TVR dețin licențe moldovenești pentru emiterea pe teritoriul Republicii Moldova, iar aproape toate celelalte posturi sînt retransmise prin rețelele de cablu. Ar fi aflat și despre aceea că România finanțează generos mai multe posturi de radio „locale”, de exemplu, Vocea Basarabiei, dar și multă presă scrisă”, a menționat expertul.

În opinia interlocutorului, „tendința României de a-și extinde pe cît e posibil sfera de influență în Moldova este clară și previzibilă”. „Unii de acolo, de altfel destul de puțini la număr, dorm și visează Moldova în componența României Mari. Însă este imposibil să-i înțelegi pe funcționarii noștri de rang înalt, care practic stimulează distrugerea conștiinței noastre naționale prin studierea istoriei românilor în școli și repetarea continuă că noi sîntem români, nu moldoveni, că Moldova nu este stat, ci o consecință a unei nedreptăți din partea Rusiei etc.”

„Stranie declarație pentru președintele unui stat independent, nu?”, a conchis Mihalache.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?