Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Curriculum școlar ar putea fi revizuit într-un an și jumătate (VIDEO)

25 feb. 2015,, 13:16   Societate
9286 1

Curriculum școlar ar putea fi revizuit într-un an și jumătate
Foto: noi.md

Ministerul Educației intenționează să revizuiască curriculumul școlar pentru a-l face mai accesibil și, în același timp, mai atractiv pentru elevi. Această sarcină îi va reveni Agenției de Asigurare a Calității, instituție ce urmează a fi reorganizată în Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare. Un proiect de hotărîre în acest sens a fost aprobat astăzi de Guvern, informează NOI.md.

Potrivit ministrului Educației, Maia Sandu, programa școlară existentă în prezent nu este relevantă, întrucît nu pregătește tinerii pentru viață.

„Este un program foarte complicat, nu reușim să pregătim tinerii pentru viață, așa cum ne-am propus, ci îi pregătim pentru școală. Ne dorim ca copii noștri să nu piardă timpul la școală, să învețe lucruri utile. Acest proces de modernizare a curriculumului este unul destul de serios, implică toate treptele sistemului educațional. Vorbim de învățămîntul general în mod special. De aceea trebuie să instituționalizăm această funcție, să avem o echipă care se ocupă în mod permanent de modernizarea curriculumului”, a precizat Maia Sandu.

Ministrul a anunțat că pe marginea revizuirii programei școlare vor fi organizate dezbateri la nivel național. „Sperăm într-un an, un an și jumătate să revizuim tot curriculumul și să facem instruirea profesorilor”, a adăugat Sandu.

Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare va avea 23 de angajați, care se vor ocupa de revizuirea programei, dar și de instruirea profesorilor în acest sens. Angajații instituției vor beneficia și de un supliment la salariu, Ministerul Educației urmînd să aloce în acest scop 2,4 milioane de lei.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?