Criza energetică stiri: 774
Preşedintele stiri: 3231
Puterea stiri: 7218
Obiectiv european stiri: 292

Ambasada Rusiei s-a autosesizat în privinţa expulzării din ţară a politologului Constantin Simonov

25 feb. 2015,, 09:25   Politică
4862
Foto: sanatate.md
Serviciul de presă al Ambasadei Rusiei în Moldova a răspîndit marţi un comentariu în care şi-a exprimat nedumerirea față de expulzarea de la Chişinău de vinerea trecută a cunoscutului politolog rus Konstantin Simonov.

Potrivit agenţiei "Infotag", în comentariu se menționează că expertul a sosit pentru întrevederi cu societatea pe tema "Are Europa alternative la gazele ruseşti?".

"Însă la sosire, după verificare Simonov a fost anunţat despre interdicţia de a vizita Moldova timp de cinci ani. Comunicarea, aşteptată de specialişti şi jurnalişti moldoveni, totuşi a avut loc prin Internet. Dar în linii generale incidentul a lăsat "un gust amar". Nu înţelegem în ce mod expertul respectat, care a sosit pentru a discuta pe teme economice, poate reprezenta pericol", se specifică în document.

Autorii comentariului sînt de părere că "libera comunicare a jurnaliştilor, politologilor, reprezentanţilor elitei intelectuale şi culturale a Rusiei şi Moldovei este o componentă importantă a dialogului societăţilor civile, dezvoltarea relaţiilor umanitare şi contactelor interumane".

Potrivit lor, "incidentul demn de regret privind interdicţia de a intra în Moldova impusă lui Konstantin Simonov, de asemenea, cu greu se asociază cu aspiraţia Moldovei de a implementa valorile europene şi democratice".


0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав