X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Studenți moldoveni, familiarizați cu arta vinului de un celebru somelier francez (FOTO)

24 feb. 2015,, 14:15   Societate
2764 0

Молдавских студентов к искусству вина приобщает знаменитый французский сомелье (ФОТО)
Foto: noi.md

Celebrul somelier francez Brigitte Leloup, vicepreședintele Asociației Somelierilor din Europa, a familiarizat 50 de studenți de la catedrele francofone ale cinci universități din Moldova cu arta servirii și tradițiile de degustare a vinurilor de calitate, relatează NOI.md cu referire la Serviciul de presă al Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV).

Evenimentul a avut loc pe 20 februarie în sala de degustare de la Universitatea Tehnică a Moldovei și a întrunit studenți care au ales să studieze în filierele francofone a cinci universități din Republica Moldova.

„Prin organizarea acestui eveniment ne-am propus să le oferim tinerilor care studiază cultura și limba franceză o experiență în stil franțuzesc. În același timp, ne dorim să le trezim interesul pentru vinurile de calitate produse în țara noastră, care pot concura cu cele mai bune vinuri de pe piața vinicolă internațională”, a precizat Diana Lazăr, vicedirector al proiectului USAID CEED II.

Brigitte Leloup s-a aflat pentru o săptămînă în Republica Moldova pentru a evalua calitatea servirii de vinuri în localuri și pentru a-și împărtăși cunoștințele profesioniștilor în domeniu, a acceptat cu bucurie inițiativa de a le vorbi studenților francofoni.

„Cultura de consum a vinurilor de calitate este o parte indisolubilă a culturii franceze, iar cei care își doresc să cunoască Franța trebuie să știe cum să-i aprecieze toate nuanțele gustative. Am ales pentru acest masterclass vinuri de calitate produse în Republica Moldova, care se potrivesc perfect pentru aplicarea tehnicilor tradiționale de degustare”, a specificat Brigitte Leloup.

Evenimentul este parte a politicilor implementate în vederea promovării brandului național „Vinul Moldovei”, în cadrul Programului de Marketing al Oficiului Național al Viei și Vinului.

Masterclassul a fost organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului, proiectul Creşterea competitivităţii şi dezvoltarea întreprinderilor II (USAID CEED II) și Antena Agenției Universitare a Francofoniei, cu participarea Școlii de Sommelier din Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?