Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Streleț: Noi nu am înregistrat inițiativa privind amînarea alegerilor

23 feb. 2015,, 15:45   Politică
5653 3
Foto: tribuna.md
„De ce mă impuneți să comentez declarațiile neserioase, delicat vorbind, ale unor persoane nu prea serioase?! Nu le voi comenta, însă pot să vă spun un singur lucru: noi nu am înregistrat niciun fel de inițiativă privind amînarea alegerilor locale”, a precizat pentru NOI.md vicepreședintele PLDM, Valeriu Streleț.

Alegerile locale generale, care, în conformitate cu legea, urmează să se desfășoare în primăvara-vara anului 2015, ar putea fi amînate cu mai bine de un an. Declarația a fost făcută luni de liderul Mișcării „Antimafie”, Sergiu Mocanu, care a precizat că organizarea alegerilor locale în termenii prevăzuți nu convine partidelor de guvernămînt.

„Unica inițiativă legislativă cu privire la alegerile locale se referă la modificarea Legii privind administrația publică locală. Noi am propus amînarea creării la Chișinău a sistemului ramificat de administrare locală și să nu organizăm alegerea pretorilor de sector pînă în anul 2019. PLDM consideră că acum este prematur de introdus aceste modificări, chiar dacă implementarea lor a fost planificată pentru alegerile locale din anul 2015”, a explicat politicianul.

„Alegerile locale din acest an sînt foarte importante și noi vom depune toate eforturile pentru a stabili o dată astfel, încît de dreptul constituțional de a-și alege autoritățile locale să poată beneficia un număr cît mai mare de oameni”, a conchis Streleț.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?