X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

Politician: Guvernarea planifică amânarea alegerilor locale din acest an

23 feb. 2015,, 13:45   Societate
6528 3
Foto: noi.md
Partidele de guvernământ vor să amâne desfăşurarea alegerilor locale, planificate în mod regulamentar pentru vara acestui an, pentru cel puţin un an de zile, invocând diverse pseudo-motive. Declaraţia a fost făcută luni, 23 februarie, de liderul mişcării „Antimafie”.

Potrivit sursei citate, „cei de la guvernare elaborează planuri de amânare a alegerilor locale”, iar drept motiv formal, va fi invocată necesitatea de a realiza reforma teritorial-administrativă.

„Deja se pare că au ajuns la înțelegerea de a prelungi mandatul actual cu încă cel puțin un an de zile, motivând acțiunea cu o necesitate reală, de altfel, de reformă teritorial administrativă în Republica Moldova, condiție înaintată de Fondul Monetar Internațional pentru semnarea unui nou acord de finanțare. Presupunem că anume acesta este unul din motivele care explică comportamentul straniu al Partidului Liberal al lui Mihai Ghimpu”, a declarat luni, 23 februarie, liderul Mişcării Antimafie.

Mandatele aleşilor locali expiră la începutul lui iunie 2015. Alegerile locale din anul curent urmează să se desfăşoare după noi reguli, conform prevederilor Legii privind administrația publică locală. Potrivit documentului, Chișinăul trebuie să aibă un primar general și cinci primari de sector. De asemenea, urmează a fi instituite consiliile sectoriale, în afară de Consiliul Municipal Chișinău. Atât primarii, cât și consilierii vor fi aleşi prin vot direct de către cetăţeni.

Anterior, fostul Premier, demis pentru acte de corupţie, liderul PLDM, Vladimir Filat a propus amânarea prevederilor privind alegerea primarilor şi consiliilor sectoriale din municipiul Chişinău pentru anul 2019. Filat a înregistrat la Parlament un proiect de lege de modificare a Legii privind administraţia publică locală care prevede amânarea cu patru ani a instituirii „consiliilor de sector şi a primăriilor sectoarelor” în municipiul Chişinău la alegerile locale generale din acest an.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?