Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Barbăroșie: L-aș compara pe Gaburici cu Recean

23 feb. 2015,, 13:05   Politică
6484 0

Barbăroșie: L-aș compara pe Gaburici cu Recean
Foto: europalibera.org

Directorul Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroșie, salută faptul că noul premier, Chiril Gaburici, vine din lumea afacerilor. În opinia expertului, experiența managerială i-ar putea fi de mare folos premierului, poate mai mult decît cea politică, informează NOI.md.

În cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, directorul IPP a menționat că Chiril Gaburici poate fi comparat, din perspectiva experienței de care dispune, cu fostul ministru de interne, Dorin Recean.

„Are, să zic aşa, un punct de vedere, un ochi care vine din sectorul privat. Şi aici l-aş compara pe domnul Gaburici cu colegul domniei sale, care, cu părere de rău, nu a mai rămas în Guvern – cu domnul Recean, care a venit din sectorul privat, managerial, cu experienţă managerială. Și reformele pe care le-a pornit la Ministerul de Interne au un fundament, o viziune de manager – eficientizare, cheltuire raţională a banului public, funcţii foarte clar definite, separarea procesului de luare a deciziilor de procesul de executare a deciziilor. Deci, este o experienţă foarte interesantă”, a spus Barbăroșie.

Totodată, în opinia lui Arcadie Barbăroșie faptul că noul premier nu are „trena experienței politice” poate fi considerat un avantaj. „Deși, sigur, pentru faptul că nu are experienţă politică deja a fost criticat. A fost criticat pentru faptul că nu ştie să vorbească, să folosească un limbaj şi un argou politic”, a menționat interlocutorul.

Cu toate acestea, cel mai mare atu, spune analistul, ține de faptul că „acest guvern va continua, în fond, ceea ce a început să facă fostul premier Iurie Leancă”. „Faptul că vine, practic, cu acelaşi program denotă această intenţie de a continua. Cred că este foarte bine acest lucru. Eu nu cred că astăzi noi avem nevoie de un guvern care ar face mari revoluţii, în special în unele domenii în care reformele au început şi se mişcă mai mult sau mai puţin corect”.

Directorul IPP a ținut să precizeze că noului executiv îi fa dificil să activeze neavînd susținerea unei majorități parlamentare stabile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?