Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Luptele continuă în estul Ucrainei, dar au scăzut în intensitate; separatiștii anunță un posibil schimb de prizonieri

21 feb. 2015,, 01:00   Externe
7727 17

Foto: agerpres.ro

Luptele dintre armata ucraineană și separatiștii proruși continuau și vineri, în pofida armistițiului convenit săptămâna trecută, iar ambele tabere se acuză din nou reciproc de încălcarea încetării focului, fiind totuși constatată o scădere a intensității confruntărilor, transmit agențiile Reuters și EFE.

Potrivit autorităților de la Kiev, în ultimele 24 de ore separatiștii au atacat de 49 de ori pozițiile trupelor ucrainene, folosind blindate, rachete și tiruri de artilerie. Majoritatea confruntărilor au fost consemnate în apropierea orașului Donețk, fief al separatiștilor.

Dar purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Anatoli Stelmah, a vorbit și despre atacuri în districtul Mariupol, zona de pe țărmul Mării Azov ce încă mai este controlată în mare parte de Kiev, responsabilii ucraineni temându-se că aceasta ar putea fi următoarea țintă a rebelilor ce se văd încurajați de victoriile militare succesive.

Și aceștia din urmă acuză trupele ucrainene că încalcă armistițiul, insurgenții vorbind despre 51 de atacuri executate cu artileria și lansatoarele de rachete.

Un corespondent al agenției Reuters a confirmat de la fața locului continuarea confruntărilor. El a observat un tanc al separatiștilor, inscripționat cu textul 'Lupul Bun', deschizând focul lângă localitatea Vuhlehirsk, în apropiere de Debalțevo.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?