X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Reguli mai stricte pentru organizatorii show-urilor pirotehnice

20 feb. 2015,, 12:00   Societate
3444 0

Foto : salutmag.com

Organizatorii show-urilor cu focuri de artificii în locurile publice aglomerate vor trebui să dețină un carnet de pirotehnician autorizat. Prevederea se conține într-un proiect de lege adoptat în lectură finală astăzi de Parlament, informează NOI.md.

Pe lîngă certificatul de pirotehnician, agenții economici vor trebui să dețină avize pentru spațiile de producere, depozitare și comercializare a articolelor pirotehnice. De asemenea, aceștia vor fi obligați să aibă adeverinţe pentru desfăşurarea în locurile publice a focurilor de artificii. Potrivit amendamentelor operate la Legea cu privire la reglementarea activității de întreprinzător, avizele pentru acest tip de activități urmează a fi eliberate gratuit de Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit viceministrului Afacerilor Interne, Serghei Diaconu, „aceste măsuri vor securiza cetăţenii de posibile traume, care au loc din cauza nerespectării regulilor de securitate”.

„E nevoie de aplicarea unor reguli mai stricte în procesul utilizării pirotehnicii”, a menționat, la rîndul său, deputatul democrat Marian Lupu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?