Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Transnistria controlează scoaterea valutei peste hotarele regiunii

19 feb. 2015,, 17:00   Economie
5799 3
Приднестровье контролирует вывоз валюты
Foto: yanko-travel.com
În Transnistria a fost intensificat controlul în privinţa scoaterii valutei în afara regiunii, a relatat la unul dintre posturile locale de televiziune preşedintele autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuk.

Potrivit agenţiei "Infotag", el nu a explicat în ce concret se exprimă acest fapt, dar a confirmat că a dat indicaţii corespunzătoare organelor competente.

"La frontierele transnistrene, în ultimele zile se observă agitaţie la plecarea spre Chişinău pentru procurarea bunurilor. Aceste fenomene pe pieţele statului vecin afectează şi situaţia din Transnistria. Se observă o diminuare a cererii la mărfurile noastre. Iar aceasta presupune încetinirea contactelor de economie externă, a relaţiilor, livrărilor etc. Populaţia aduce mărfuri din Moldova şi Ucraina, iar Transnistria pierde venituri", a menţionat Şevciuk.

El nu este de acord cu propunerile de a devaloriza rubla, menţionînd că din cauza situaţiei instabile, acest proces poate ieşi de sub control.

"În republică sînt suficiente resurse, în particular, valută non-numerar, pentru a echilibra masa monetară în numerar. Da, a fost luată o serie de decizii nepopulare din punctul de vedere al reglementării valutare, dar nu ne aşteptăm în acest sens la decizii liberale, deoarece practic resimţim consecinţele războiului economic cu Rusia, elementele presiunii Moldovei asupra Transnistriei. Vedem că toate acestea lovesc în bunăstarea cetăţenilor transnistreni, în veniturile lor", a spus Şevciuk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?