Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Nou sistem de comunicare pentru poliţişti. Mesajele audio vor fi transmise pe o reţea securizată

19 feb. 2015,, 09:00   Societate
3907 0

Foto: noi.md

Poliţia va folosi un nou sistem de comunicare. Mesajele audio, dar şi materialele audio şi video, vor fi transmise pe o reţea securizată. Responsabilii de la Interne susţin că, graţie acestui sistem, nimeni nu va putea intercepta informaţiile poliţiei.

În acest scop vor fi ridicate 21 de antene care vor asigura legătura între angajaţii MAI în interiorul ţării, dar şi cu colegii lor de peste hotare.

Această instalaţie, apărută recent în curtea ministerului de interne ne-a trezit interesul. Am reuşit să convingem conducerea instituţiei să ne povestească despre acest echipament.

Deja au fost montate antelele acestui sistem de comunicare, care acoperă tot teritoriul ţării şi care se numeşte "Tetra". Deocamdată acesta funcţionează în regim de testare, iar în luna martie va fi operabil.

"Aici, ceasul va rula două controlere. Dacă este necesar, se va comunica cu agenți implicați în operațiuni speciale. Nu este folosit pentru a fi un sistem care va controla serviciul de securitate de stat codificat" a spus Denis Mihăiescu, şef Departament MAI.

Fiecare inspectorat de poliţie raional va primi zece staţii de radio. Specialiştii din MAI afirmă că interceptarea semnalului de către persoane terţe este imposibilă. Sistemul este util în special în cazul unor operaţiuni speciale.

"Noi putem determina rapid ceea ce sa întâmplat și în cazul în care pentru a transmite informații digitale, fotografii, clipuri video, documente analitice. Mai mult decât atât, vom fi în măsură să determinăm cu exactitate locația personalului nostru. Oamenii așteaptă de la noi profesionalism și răspuns rapid. Sistemul ne va ajuta în acest sens", a declarat viceministrul Afacerilor Interne, Serghei Diaconu.

Pentru implementarea proiectului partenerii europeni au oferit un împrumut nerambursabil în valoare de trei milioane euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?