Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4039

Casele de schimb valutar au redus cursul de vînzare/cumpărare a dolarului şi euro

18 feb. 2015,, 15:45   Economie
10232 0
Обменные валютные кассы снизили курс покупки и продажи доллара и евро
Foto: newsmoldova.md
În medie cu 15-20% au redus miercuri casele de schimb valutar (CSV) cursul de vînzare/cumpărare a valutei.

După cum au relatat agenţiei "Infotag" participanţii pieţei valutare, cursul în numerar al dolarului SUA s-a redus de la 24-25MDL:$1 la 22,5MDL:$1,iar moneda unică europeană de la 29-30 MDL:1 EUR la 25-26 MDL:1EUR.

Interlocutorii agenţiei au atras atenţia la faptul că miercuri, de asemenea s-a redus considerabil şi cursul non-numerar de vînzare/cumpărare a valutei, ceea ce se datorează acţiunilor de ieri ale BNM, care a vîndut circa $30 de milioane.

"Miercuri situaţia de pe piaţa valutară este foarte calmă. Pe fundalul fie şi al intervenţiilor valutare mici ale regulatorului pieţei, trendul de curs ar putea «stagna» şi chiar a se reorienta spre consolidarea leului moldovenesc. Asemenea evoluţie a situaţiei poate provoca un val de vînzare a valutei, ceea ce în perspectivă poate reduce diferenţa între cererea şi oferta pe piaţă de dolari şi euro", a explicat participantul pieţei.

Interlocutorul nu a exclus că, în lipsa vînzărilor de valută din partea regulatorului, cursul poate reveni în situaţia observată la începutul săptămînii, cînd cursul de vînzare/cumpărare a valutei era excesiv de mare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?