X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Comrat: Chișinăul blochează livrările umanitare de gaze rusești în autonomie

17 feb. 2015,, 13:45   Economie
4254 1

Foto: kp.md

Instituțiile de resort din Moldova tergiversează răspunsul la scrisoarea Comitetului Executiv al Găgăuziei cu privire la acordarea autonomiei a 20 de milioane de metri cubi de gaze naturale de la „Gazprom” oferite de Federația Rusă drept ajutor umanitar. O declarație în acest sens a făcut bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, relatează NOI.md cu referire la un comunicat difuzat de Comitetul Executiv al Găgăuziei.

Potrivit lui, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, precum și Compania „Moldovagaz” au primit scrisori de la guvernul găgăuz privind acordarea autonomiei a gazelor naturale în calitate de ajutor umanitar din Federația Rusă. Scrisorile au fost expediate încă în luna septembrie 2014, însă după scurgerea celor 5 luni nu a fost dat niciun răspuns.

Șeful autonomiei a afirmat că aceasta este o încălcare a Legii cu privire la petiționare și instituțiile de resort trebuie să examineze acest incident. Mihail Formuzal a menționat că înțelegerea privind acordarea Găgăuziei a 20 de milioane de metri cubi de gaze naturale în calitate de ajutor umanitar pentru livrarea combustibilului familiilor defavorizate a fost atinsă în cadrul unei întrevederi a conducerii autonomiei cu un șir de guvernatori din Federația Rusă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?