Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Separatiştii din estul Ucrainei pun noi condiţii Kievului

17 feb. 2015,, 02:00   Externe
6755 0

Foto: ria.ru

Autoproclamatele "republici populare" de la Donetsk şi Lugansk vor cere autorităţilor de la Kiev să respecte noi condiţii, pe lângă prevederile documentului final agreat săptămâna trecută la Minsk, inclusiv ca Ucraina să-şi menţină statutul de "stat nealiniat", a declarat luni liderul separatist Denis Puşilin.

Puşilin, negociatorul-şef al "republicii populare" de la Donetsk (DPR), a adăugat că cele două entităţi separatiste insistă "în primul rând" asupra anulării tuturor deciziilor conducerii politice şi militare ucrainene cu privire la operaţiunea "teroristă" din regiunea Donbas, transmite Mediafax.

"Orice reconciliere veritabilă va fi imposibilă atât timp cât aceste decizii şi ordine ruşinoase şi criminale, care au condus la moartea a mii de oameni şi la pagubele oribile, sunt în vigoare", a declarat el. "Anularea (deciziilor) lor ar fi un act de pocăinţă din partea oligarhilor de la Kiev, iar populaţia din Donbas va decide dacă-i va ierta sau nu", a continuat el.

Puşilin a subliniat, de asemenea, că cele două "republici" vor insista ca Ucraina să-şi păstreze statutul de stat "nealiniat", referindu-se la demersurile insistente ale autorităţilor proocidentale de a adera la NATO şi UE. Conflictul din estul Ucrainei, declanşat în aprilie de separatiştii proruşi, a provocat moartea a peste 5.400 de persoane până în prezent, potrivit unui raport întocmit de ONU.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?