X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Marea Britanie a vândut armatei ucrainene blindate ușoare Saxon

14 feb. 2015,, 23:00   Externe
8572 3

Foto: ruvr.ru

Un lot de 20 de blindate ușoare de tip Saxon a fost trimis de Marea Britanie forțelor ucrainene. Guvernul de la Kiev a achiziționat în total 75 de asemenea vehicule militare.

Oleksandr Turcinov, secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare de la Kiev, a dezvăluit că Marea Britanie a vândut Guvernului ucrainean 75 de blindate ușoare de tip Saxon. Un prim loc de 20 de blindate au fost livrate deja, celelalte urmând să fie trimise în curând. Turcinov a precizat că blindatele au fost cumpărate fără armament, dar vor fi adaptate de compania de stat Ukroboronprom. Acestea vor intra în dotarea armatei imediat ce au fost încheiate lucrările de înarmare și testele necesare.

Potrivit lui Sergii Pinkas, director al Ukroboronprom, Ucraina a plătit 3,8 milioane de dolari pentru cele 75 de vehicule militare. El a explicat atunci că acestea sunt o alternativă convenabilă pentru transportoarele ușoare folosite în prezent de armata ucraineană.

Blindatul Saxon este un vehicul militar proiectat în anii 70 pentru infanteria mecanizată. Conform Agerpres, el mai este folosit de armatele din Irak, Oman, Bahrein, Nigeria, Malaezia și Mozambic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?