X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Filat a explicat de ce PLDM l-a înaintat la funcția de premier pe Gaburici

14 feb. 2015,, 12:15   Politică
11258 10
Филат объяснил, почему ЛДПМ выдвинула в премьеры Кирилла Габурича
Foto: eurasianews.md
Partidul Liberal Democrat din Moldova a înaintat oficial candidatura lui Chiril Gaburici la funcția de prim-ministru, în cadrul consultărilor de astăzi cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, informează NOI.md. Informația a fost anunțată de serviciul de presă al șefului statului și într-un comunicat emis de PLDM.

Reprezentanții fracțiunii parlamentare a PLDM au refuzat să facă comentarii după întrevederea cu președintele țării. Totodată, în comunicatul difuzat ulterior de PLDM se menționează că preşedintele PLDM, Vlad Filat, a anunţat că partidul a luat decizia de a-l înainta în această funcţie pe omul de afaceri, Chiril Gaburici. Vlad Filat a argumentat că decizia de a propune o candidatură apolitică a fost dictată de necesitatea asigurării voturilor necesare pentru instalarea guvernului.

Vlad Filat şi-a exprimat speranţa că noul candidat la funcţia de premier va obţine susținerea Parlamentului și va fi votat nu doar de PLDM și PDM, dar şi de deputaţii altor fracţiuni. „Am luat această decizie pentru a asigura calitatea guvernării şi a asigura votarea în Parlament. Chiril Gaburici întruneşte toate condiţiile pentru a fi un bun prim-ministru. Sper să avem în cel mai scurt timp un guvern, iar ţara să aibă o guvernare bună şi eficientă", a menţionat Vlad Filat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?