X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Președinta Cristina Kirchner, pusă oficial sub acuzare

14 feb. 2015,, 02:00   Externe
6218 1

Foto: agerpres.ro

Președinta Argentinei, Cristina Kirchner, a fost pusă oficială sub acuzare vineri pentru că ar fi obstrucționat justiția și ar fi acoperit implicarea Iranului într-un atac din 1994 asupra unui centru al comunității evreiești din Buenoes Aires soldat cu moartea a 85 de persoane, relatează AFP și DPA.

Procurorul Gerardo Pollicita a pus-o sub acuzare pe Cristina Kirchner în legătură cu o plângere pe care procurorul Alberto Nisman a înaintat-o la 14 ianuarie. Nisman, care investiga atacul asupra centrului AMIA de 11 ani, a fost găsit mort în apartamentul său, în condiții misterioase, patru zile mai târziu, la 18 ianuarie.

El a fost descoperit într-o baltă de sânge, cu un revolver lângă el, în apartamentul său din Puerto Madero, un cartier de lux din capitala Buenos Aires.

Ulterior, un alt procuror a precizat că Alberto Nisman, al cărui deces a stârnit un val de emoție în Argentina, ar fi intenționat un timp să ceară plasarea în detenție a Cristinei Kirchner, sub acuzația de obstrucționare a justiției.

Ministerul de externe argentinian Hector Timerman și alți doi politicieni proguvernamentali au fost de asemenea inculpați în acest caz.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?